Czołem. Przeskoczyłem ostatnio na trochę inny kaliber auta- do którego lecą 235/50 R18 97 V.
W kręgu "przystępnych cenowo" producentów nie będących marką krzak to zainteresowały mnie Uniroyal Rainsport 3; Hankook Ventus V12 EVO2 K120.
Generalnie- auto czterołap, 1600kg+, 200KM+. I co tu wybrać...
Dodane:
W poprzednim aucie miałem Pilot Sporty 3- były okropne jak było zimno (<13*C w ogóle nie chciały kleić)- w deszczu też nie były najfajniejsze...
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Ja kupiłem fulda sportcontrol 2 235/45 17 parametry mają takie same jak dunlopy sport maxx ,ale są cichsze 66 dB czyli o 2dB mniej od tych Dunlop-ów ,a cena dość dobra bo 343 zł/szt na oponeo ,więc 200zł zaoszczędzone względem Dunlop. Zobaczymy jak będą się sprawowały ,bo opinie są pochlebne
Zostaw komentarz:
-
-
Guest replied -
gdzie zacytowałem? :OZamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpis
No a zacytowałeś znacznie droższy rozmiar...
Pierwszy post to u mnie jest 14 lat i 169 ekranów temu. :-)
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedNo a zacytowałeś znacznie droższy rozmiar...Zamieszczone przez BADYL Zobacz wpis
pierwszy post na tej stronie....ja kupiłem205/55R16

Pierwszy post to u mnie jest 14 lat i 169 ekranów temu. :-)
Zostaw komentarz:
-
-
Ja jak kupowałem opony to cena na była dużo wyższa niż w innych sklepach stacjonarnych czy internetowych. Szkoda bo brałem opony do dwóch samochodów.Zamieszczone przez samtech84 Zobacz wpisOponeo obecnie jest drogie.
Zostaw komentarz:
-
-
A ktoś może zmieniał rozmiar z 225/45R17 na 225/50R17 - i może podzielić się spostrzeżeniami?
Zostaw komentarz:
-
-
pierwszy post na tej stronie....ja kupiłemZamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisTen sam rozmiar? Niemożliwe!205/55R16
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedTen sam rozmiar? Niemożliwe!
Zostaw komentarz:
-
-
699 zł z przesyłką.Zamieszczone przez bo86bo Zobacz wpis
I jaki koszt wyszedł... ja zapłaciłem za Vredensteina 225 45 17 z początku 2018, 1050zł z przesyłką.
Zostaw komentarz:
-
-
I jaki koszt wyszedł... ja zapłaciłem za Vredensteina 225 45 17 z początku 2018, 1050zł z przesyłką.Zamieszczone przez BADYL Zobacz wpisBrałem pod uwagę również Dębicę, ale chciałem wiedzieć co myślicie o Kormoranach....suma sumarum wybrałem Dębicę
właśnie poszło zamówienie
pozdr
Zostaw komentarz:
-
-
Brałem pod uwagę również Dębicę, ale chciałem wiedzieć co myślicie o Kormoranach....suma sumarum wybrałem DębicęZamieszczone przez kabi_007 Zobacz wpisKormorany beda słabe na mokrej nawierzchni. Nawet bym powiedział bardzo słabe.
Ja też szukam dalej letnich opon. Odpadły z wyboru uniroyal i nexen. Wybiorę coś z firestone lub fuldy, chyba że trafię w fajnej cenie dunlopa.
BADYL , jak słabo z kasą to dorzuć ze 30 zł i kupisz debice presto HP, dużo lepiej się sprawuje.
właśnie poszło zamówienie
pozdr
Zostaw komentarz:
-
-
Szukaj opon na allegro, Oponeo obecnie jest drogie. No i raczej poleciałbym fuldę ecocontrol HP cichsza od tych kormoranów.
Zostaw komentarz:
-
-
Kormorany beda słabe na mokrej nawierzchni. Nawet bym powiedział bardzo słabe.
Ja też szukam dalej letnich opon. Odpadły z wyboru uniroyal i nexen. Wybiorę coś z firestone lub fuldy, chyba że trafię w fajnej cenie dunlopa.
BADYL , jak słabo z kasą to dorzuć ze 30 zł i kupisz debice presto HP, dużo lepiej się sprawuje.
Zostaw komentarz:
-
-
Mieszanki gumy tak jak i auta ewoluują również.
Kiedyś Fiatem Tempra jeździłem na Dębica Vivo i już nowe były koszmarne śliskie... co nie oznacza, że dalej takie robią
Zostaw komentarz:
-
-
Ciekaw jestem jak te Dębica będą się sprawować za 2 lata jak trochę mięsa ubędzie. Kiedyś żona miała w aucie presto i po bodajże dwóch latach na mokrym opona kompletnie nie trzymała. Ani ruszając ani hamując. Póki była w miarę nowa była całkiem spoko.
Zostaw komentarz:
-
-
Wiosną 2018r kupiłem Dębica UHP2 205/50/17.
W Audi miałem Uniroyal RainSport 1 i RainSport2 (kapitalne opony na deszcz, naprawdę rewelacyjne),do Skody chciałem spróbować Dębicy tak chwalonej za niski hałas i sprawowanie się na mokrym.
Audi i Skoda różnią się mocą, masą i zawieszeniem więc w prowadzeniu sie nie wypowiadam, natomiast na mokrym moim zdaniem lepsze są jednak Uniroyale. Natomiast odnoszę wrażenie, że DębicaUP2 jest cichsza.
W O1 miałem letnie Barum Bravuris 205/55/16 z dużą ilością mięsa około 6 mm, kupiłem felgi 17 i musiałem kupić nowe opony, padło na Dębicę UHP2 i zdecydowanie Dębica są cichsze w porównaniu z Barum Bravuris i Dębica nie tak szybko odpływa w koleinach wypełnionych wdodą.
Generalnie Dębica cicha i dosyć dobra na mokrym, w codziennym uytkowaniu jest OK, cena nie jest wygórowana. ale dokładając kilka PLN można mieć Uniroyal RainSport 3 (model 1 i 2 były bardzo dobre na deszcz, nie wiem jak "trójka"sie spisuje ale pewnie nie gorzej od "jedynki" i "dwójki")
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie co powiecie o kormoranach 205/55R16 road performance? opony tanie 679zĹ‚ . Musze coś kupić bo obecne letnie zjechane...Będę miał w tym roku kilka większych wydatków i dlatego nie chciałem zbytnio wydawac kasy:/ W necie opinie raczej pozytywne a czy koledzy coś dorzucą…?
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie co powiecie o kormoranach 205/55R16 road performance? opony tanie 679zł . Musze coś kupić bo obecne letnie zjechane...Będę miał w tym roku kilka większych wydatków i dlatego nie chciałem zbytnio wydawac kasy:/ W necie opinie raczej pozytywne a czy koledzy coś dorzucą?
Zostaw komentarz:
-
-
5 lat to długo. Nigdy tyle na kapciach nie jeździłem. Moje CPC 5 w przyszłym roku już będą raczej do zmiany, chyba, że faktycznie 5 rok jeszcze się nadadzą. Teraz takie kapcie są. To nie dawna Dębica D 164 - blachę rdza zjadła, a opona jeszcze była.....
Zostaw komentarz:
-
-
Pacjent O1 z rozmiarem 195 65 15 kupiona na dunlop fastresponse wyząbkowanych więc z nastaniem nowego sezonu zakupiłem CPC5 i pierwsze pięć lat byłem bardzo zadowolony. Później zaczęły się takie jaja na mokrym że opony z 5 mm bieżnikiem poszły do piwnicy i założyłem uniroyal rainexpert 3. Oponki przechowywane były w ciemnej chłodnej piwnicy. Zobaczymy jak uniroyal będzie się zachowywał jak się trochę zestarzeje i zużyje.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedOgolnie zakladam ze tak się stalo tym bardziej że sciagneli w gratisieZamieszczone przez kabi_007 Zobacz wpisPodejrzewam, że jednak nie poszły do utylizacji, a jakiś Janusz je wziął "bo 4mm to ze 2 sezony oblata a jak mało jeździć to i 3"
jeszcze hankooki to juz wogole
Zostaw komentarz:
-
-
Podejrzewam, że jednak nie poszły do utylizacji, a jakiś Janusz je wziął "bo 4mm to ze 2 sezony oblata a jak mało jeździć to i 3"Zamieszczone przez MixerGDA Zobacz wpisJa letnie 11 letnie zostawiłem do utylizacji
Ostatnio edytowany przez kabi_007; 17109.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedJa letnie 11 letnie zostawiłem do utylizacji a może miały z 4mm. Fakt były tylko do przelatania sezonu bo kupiłem razem z felgami...teraz będzie trzeba kupić jakieś klasy ekonomicznej
Zostaw komentarz:
-

Zostaw komentarz: